PUSAT PENGAJIAN PRA-UNIVERSITI

Pusat Pengajian Pra-Universiti (PPPU)

Pusat Pengajian Pra-Universiti (PPPU) terletak di Kampus Timur, Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Kota Samarahan. Terdapat dua program utama pengajian iaitu Asasi Sains Hayat dan Sains Fizikal. Program Pengajian Asasi Sains (Hayat dan Fizikal) ini mula ditawarkan pada sesi pengajian 2010/2011. Program ini adalah di bawah kawal seliaan Kementerian Pengajian Tinggi (KPT). Mulai tahun 2018, program International Foundation in Science telah ditawarkan. Maklumat lanjutan berkenaan tentang program yang ditawarkan boleh didapati disini.

The Faculty

Kenali Kami...

Sejak 2009, sumber manusia pusat ini telah lebih berkembang. Kini, terdapat 37 staf akademik, bersama 16 staf sokongan bagi mengukuhkan perniagaan dan perkhidmatan teras pusat ini. Tanpa mereka, pusat ini mungkin tidak mampu untuk berada di tahap sedia ada pada masa kini.

Ketahui Lebih Lanjut
Landing 3

Kehidupan di
Pusat Pengajian Pra-Universiti

Anda boleh mendapatkan info mengenai fasiliti-fasiliti yang terdapat di persekitaran kampus kami di sini. Ketahui juga apa yang terdapat di pusat kami yang akan membantu proses pembelajaran serta aktiviti masa lapang.

  • Di manakah Lokasi?
  • Kehidupan di PPPU
  • Fasiliti
  • Google Streetview
  • Apa yang ada di sini?
Ketahui Lebih Lagi